Wat is de beste bureaustoel bij nekklachten?

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij het kiezen van de beste bureaustoel bij nekklachten. Veel hangt af van je individuele noden en voorkeuren. Met de volgende dingen kan je al zeker rekening houden.

  • Ergonomisch ontwerp: zoek naar een bureaustoel die de natuurlijke kromming van je wervelkolom ondersteunt. Een verstelbare rugleuning, zitdiepte en lendensteun zijn daarbij een must.
  • Hoofdsteun: een verstelbare hoofdsteun kan helpen om nekklachten te verminderen. Zorg ervoor dat de hoofdsteun in hoogte en hoek verstelbaar is.
  • Op jouw maat: kies een stoel met verschillende verstelmogelijkheden zoals hoogteverstelling, rugleuninghoek, armleuninghoogte en -breedte. Zo kan je de stoel aanpassen aan je lichaam én je zithouding.
  • Zitcomfort: Let op het zitcomfort en het gebruik van hoogwaardige materialen voor bekleding en vulling. Een goede vulling kan de druk op de nek en schouders verminderen.
  • In beweging: Stoelen met soepel rollende wielen en een draaifunctie maken het gemakkelijker om je lichaam te bewegen en de druk op de nek en schouders te verminderen. Voldoende van houding veranderen en af en toe eens rechtstaan of rondlopen blijft bovendien belangrijk.

Last van nekklachten? We helpen jou graag bij het kiezen van de ideale bureaustoel. Contacteer ons gerust voor persoonlijk advies of extra informatie.