Aandacht voor 24/7 ergonomie in controlekamers

Het belang van een ergonomische werkomgeving geldt voor de hele arbeidsmarkt. Er zijn echter bepaalde werkplekken die op het vlak van ergonomie een doordachte aandacht vereisen. Denk bijvoorbeeld aan de onmisbare meld- of controlekamers in de veiligheids- of transportsector, waar de klok rond gewerkt wordt.

Hiervoor faciliteert Ergo-Lab – in samenwerking met partnermerk “Knürr® Consoles – A Vertiv Company” – met nichegerichte oplossingen voor het ergonomisch inrichten van een controlekamer.

Het belang van individueel aanpasbare werkplekken in controlekamers

In meld- of controlekamers worden heel gevarieerde en arbeidsintensieve taken uitgevoerd. Elke medewerker heeft hierdoor specifieke functie- of taakgebonden verantwoordelijkheden. Een speciale aandacht voor de noodzakelijke IT-systemen én voor het individuele comfort kan dus niet ontbreken. Deze ruimtes worden daarom ingericht als volwaardige wisselwerkplekken, voorzien van individueel aanpasbaar meubilair ter bevordering van:

  • de gezondheid, veiligheid en het welzijn van de werknemers;
  • een hogere productiviteit.

Ergonomische inrichting met de 24/7 oplossingen van Knürr® Consoles

Behalve de constante ‘ploegenwisseling’ in een meld- of controlekamer, is hier ook het ‘multi-screen werken’ van toepassing.

Om aan alle persoonlijke en werkgerelateerde noden te voldoen, zijn ergonomische werktafels onmisbaar. Hiervoor kan je als bedrijf of organisatie bij Ergo-Lab terecht.

Via onze partner Knürr® Consoles stellen wij kwalitatieve en duurzame tafelconcepten ter beschikking. Zo ontwerpen zij:

  • 24/7 technische werktafels met individuele instelmogelijkheden op ergonomisch vlak en met een perfecte integratie van ingebouwde IT-systemen;
  • 24/7 vergadertafels op maat van de individuele noden (bv. crisisoverleg) met innovatieve functionaliteiten, ergonomisch comfort en een verfijnd design.

Maar Knürr® Consoles gaat zelfs nog verder en profileert zich als een deskundige partner voor een volwaardige inrichting van een meld- of controlekamer.

Van aangepaste akoestiek of verlichting tot de verschillende audiovisuele mogelijkheden en toepassingen. Met de 24/7 oplossingen van Knürr® Consoles ben je alvast zeker van:

  • een ergonomische inrichting met oog voor kwaliteit en betrouwbaarheid;
  • een veilige integratie van complexe technologieën voor een maximale functionaliteit en ergonomie op de werkvloer.

Wist je dat wij ook de beste 24-uurs stoel van de wereld tot bij jou brengen? Een ergonomische bureaustoel die bestand is tegen 24-uurs gebruik door verschillende mensen. Kortom: 100% geschikt voor gebruik in controlekamers. Eerst testen, dan geloven? Vraag dan jouw gratis proefstoel aan en ervaar zelf het comfort van deze unieke stoel.

Mockup-brochure-Knuerr
Logo Vertiv

Zorg voor een ergonomisch ingerichte controlekamer

Door de permanente bedrijvigheid en personeelsbezetting in een meld- of controlekamer is een ergonomische inrichting van cruciaal belang. In samenwerking met Knürr® Consoles helpt Ergo-Lab verschillende bedrijven en organisaties in specifieke nichemarkten (politie, brandweer, spoorwegen, …) met het integreren van 24/7 oplossingen op het vlak van individuele en systeemergonomie.

Ontdek meer over Knürr® Consoles – A Vertiv Company

Wij werkten al voor