Specialist in ergonomisch kantoormeubilair en welzijn op het werk

Marc Timmermans, het kloppende hart van Ergo-Lab
 
Met Ergo-Lab specialiseer ik me al enkele jaren in ergonomisch kantoormeubilair. Een cruciaal gegeven dat onlosmakelijk verbonden is met welzijn op het werk, iets wat me nauw aan het hart ligt. Het ergonomisch inrichten van werkplekken gekoppeld aan gezond werken zijn dan ook twee grote passies. Enerzijds ontstaan uit mijn eigen ervaring; anderzijds uit specifieke ervaringen – en meer bepaald lichamelijke klachten – van kantoorwerkers.

wie-ben-ik

Waar een wil is….

…is altijd een weg! Een ‘strijdkreet’ die me als gedreven amateursporter en multi-Ironman (lange afstand) altijd geholpen heeft om het beste van mezelf te geven. Zo groeide het besef hoe belangrijk beweging, gezonde voeding en voldoende slaap zijn. Vooral in een wereld waarin hardnekkig zitgedrag zowel in het persoonlijke als in het professionele leven ingebakken zit.

Deze zitcultuur is helaas nefast voor de gezondheid en wil ik graag op een verantwoorde manier onderbreken. Een ergonomische kantoorinrichting speelt hierin dan ook een doorslaggevende rol.

Duurzaam en efficiënt werken met ergonomisch kantoormeubilair

Je werknemers (of menselijk kapitaal) op een efficiënte manier inzetten is uiteraard een belangrijke bedrijfsdoelstelling. Om dit daadwerkelijk te realiseren mag een duurzame manier van werken niet ontbreken. En hiermee bedoel ik concreet dat alle werknemers zich gemotiveerd en goed moeten voelen op het werk.

Hoe slaag je daar in?

  • Door het correct inzetten van ergonomisch kantoormeubilair: afgestemd op de individuele gebruiker(s).
  • Door het investeren in de essentiële kennis die nodig is om ergonomisch te werken: aan de hand van plenaire sessies, opleidingen, … op de werkvloer.

Ergonomische hulpmiddelen en kennis tot op het niveau van de gebruiker

Met Ergo-Lab help ik kleine tot grote organisaties en bedrijven op weg om een ergonomische en gezonde werkplek tot stand te brengen. Hiervoor werk ik nauw samen met verschillende innovatieve, duurzame en betrouwbare merken die complementair zijn op het vlak van een ergonomische kantoorinrichting.

Afhankelijk van de behoeften die je werknemers hebben om hun werk te kunnen uitvoeren (bv. in een controlekamer, aan de kassa of voor het computerscherm), zorgen wij ervoor dat elke specifieke eis wordt ingevuld en dat elke gebruiker individueel zitinstructies krijgt.

Naast een persoonlijke aanpak bij het inrichten van een werkplek, streef ik er ook naar om een totaalservice te bieden die staat voor een verantwoorde inrichting. Denk hierbij aan factoren zoals licht, verluchting, kleur, beschikbare ruimte of bureauopstelling.

Marc
MarcTimmermans

Samen een aangename werkomgeving creëren

Vind je, net zoals ik, dat een aangename werkomgeving de sleutel is tot:
 

  • efficiënt werken met focus en flow;
  • waarin tijd en ruimte is voor overleg met mensen en collega’s;
  • en waarbij verbeeldingskracht, empathie en menselijke lenigheid gestimuleerd wordt?

 
Dan bekijk ik graag in dialoog met jou hoe Ergo-Lab je hierin kan bijstaan. Of dat nu met onze ergonomische kantooroplossingen is of door middel van een Ergo-Lab Academy sessie (zoals een algemene presentatie of specifieke training) op de werkvloer is.

Onze merken

Scroll naar top