Helpt ergonomie om stress op de werkvloer te verminderen?

Zeker! Een ergonomisch ingerichte werkplek is meer dan een ergonomische stoel en een in hoogte verstelbaar bureau. Natuurlijk maken ergonomische hulpmiddelen zoals een ergonomisch toetsenbord en een ergonomische muis deel uit van ergonomie. Ze maken pijnloos werken mogelijk en voorkomen spanning en rugpijn. Daarnaast helpen ergonomische maatregelen bij het voorkomen van Repetitieve Stressletsels (RSI) door herhaalde bewegingen te minimaliseren.

Maar ook een aangename werkomgeving maakt deel uit van ergonomie. Denk daarbij aan de juiste verlichting kiezen en lawaaihinder vermijden, maar ook aan duidelijke verwachtingen van de baas en een realistische werklast.

Met ergonomie op de werkplek, in elke zin van het woord, is er veel minder stress. Natuurlijk kan je tijdelijke stress nooit vermijden, maar dat is lang niet zo schadelijk als permanente stress. Heeft jouw bedrijf al oog voor alle aspecten van ergonomie? Als je de nodige ergonomische ondersteuning wil voor je medewerkers, staan wij klaar om advies op maat te bieden. Neem contact met ons op via het contactformulier of via 0475 52 55 56.