Actief zitten met de juiste bureaustoel

Dat meer dan 8 uur per dag stilzitten niet gezond is, deden we al eerder uit de doeken. Om ergonomisch en dus gezond te werken, heb je nood aan afwisseling. Dat varieert van microbewegingen vanop je bureaustoel tot het doorbreken van het zittend patroon. Door bijvoorbeeld regelmatig de benen te strekken. Én natuurlijk door de juiste bureaustoel te kiezen die actief zitten stimuleert.

Het belang van bewegend zitten

Waarom is bewegend of actief zitten zo belangrijk?

  • Je bouwt meer spieren en een sterke wervelkom op.
  • Je stimuleert de bloedsomloop.
  • Je versterkt je mentale weerstand.
  • Je bent energieker en productiever.
Actief zitten

Ergonomische bureaustoelen die aanzetten tot actief zitten

Wil je voldoende beweging brengen in je werkdag. Dat begint door zelf voldoende te bewegen. Maar ook de juiste bureaustoel helpt je om dynamisch te blijven. Vanuit onze specialisatie in ergonomisch kantoormeubilair, lichten we kort verschillende innovatieve zitoplossingen uit onze merkenportefeuille toe.

Aeris

Dankzij de speciale 3D-technologie bekleedt Aeris al jaren de leidende positie op het vlak van bewegend zitten. Zo ontwikkelden ze de Aeris Muvman. Een actieve sta-zit stoel die op intuïtieve wijze een zittende met een rechtopstaande werkhouding combineert. Perfect om de benen te ontlasten.

Löffler

De pivoterende ‘ergo top’-zitting (die 360 graden aan alle kanten kan worden bewogen) van een Löffler kantoorstoel bevordert het actief-dynamisch zitten. Elk stoelmodel is individueel aanpasbaar aan speciale taken of voor mensen met een specifieke klacht of lichamelijke beperking.

Score

Een gezonde actieve zithouding. Dát is de filosofie achter de Score zadelkruk. Deze zitoplossing combineert dankzij de hoge zit de gezonde houding van rechtstaan met de stabiliteit en het comfort van het traditionele zitten.

Sedus

De Sedus se:flex bureaustoel geeft een bijzonder aangenaam en tegelijkertijd actief zitgevoel dat aanzet tot bewegen. De ergonomische zitting is flexibel, volgt de bewegingen van het bekken én kan naar voren en naar achteren (aanpasbaar naar individuele beenlengte). Uitermate geschikt voor wisselwerkplekken.

Stolcomfort

Stolcomfort pakt uit met de Svenstol® 24-uurs stoel. Ook wel een controlekamerstoel genoemd die speciaal ontworpen is voor werkplekken met een constante ploegenwisseling in combinatie met zittend werk. Het activePlus-mechanisme maakt ontspannen en actief zitten mogelijk.

Wilkhahn

Als eerste aanbieder van het baanbrekende 3D-zitconcept, ontwikkelde Wilkhahn onder meer de 3D-synchro stoelen met laterale beweging. Hierdoor is het mogelijk om driedimensionaal te zitten én te bewegen.

Vertrouw op ons advies

Vind je het moeilijk om een bureaustoel te kiezen die jou meer doet bewegen? Dan helpt Ergo-Lab je graag om de juiste keuze te maken. Contacteer ons gerust voor meer informatie. Samen gaan we voor meer beweging tijdens het zittend werken!