Een flexibele werkplek op maat van de noden van de organisatie

Inspirerende en flexibele kantoorinrichtingen en werkplekconcepten dringen zich meer en meer op. Dat voedt niet alleen de creativiteit maar ook de concentratie, communicatie, samenwerking én het werkplezier. Hoe zich dat concreet vertaalt qua kantoorinrichting is moeilijk te zeggen. Het is enkel van cruciaal belang dat we een flexibele werkplek op maat van de noden van de organisatie en haar medewerkers creëren.

Het einde van het landschapskantoor?

Met de komst van corona werd thuiswerk – voor wie dat kon – de tijdelijke norm. Voor veel bedrijven is het intussen ook een blijver geworden. Want een volledige terugkeer naar onze oude kantooromgeving is miniem.

Je weet het wel nog: de open of gemeenschappelijke ruimte waar iedereen elke dag samenzat. Zo’n landschapskantoor waar het niet altijd even makkelijk was en is om de focus en concentratie te behouden.

Zeggen we dan maar voorgoed vaarwel aan dit type van kantoorinrichting? Niet helemaal! Het komt erop aan om een flexibele werkplek te creëren waar medewerkers:

  • geconcentreerd kunnen werken,
  • actief kunnen samenwerken ,
  • en informatie kunnen uitwisselen.
flexibele werkplek

Een flexibele werkplek tot stand brengen

Nog meer dan het functionele, ergonomische en duurzame aspect zal het kantoor van de toekomst ingericht moeten worden op maat van de noden van de organisatie en haar medewerkers.

Hoe uit zich dat in de praktijk?

  • Door voor elke activiteit of taak de juiste werkomgeving te creëren. Ruimtes waar ‘activity based working’ mogelijk is. Denk aan ruimtes voor concentratiewerk of voor creatief overleg.
  • Daarnaast is er aandacht nodig voor het ‘needs based working’-aspect. Oftewel: de persoonlijke noden van de medewerker. Dat kan extra opslagruimte, een flexibele tijdsbesteding of een sparringpartner voor overleg zijn.

Breng alle (kantoor)noden goed in kaart zodat je een werkomgeving kan creëren die goed is voor elke medewerker.

Jouw kantoor inrichten?

Als expert in kantoorinrichting helpt Ergo-Lab jou met een oplossing op maat van jouw organisatie en (kantoor)noden. En natuurlijk altijd binnen jouw budget. Contacteer ons gerust voor een eerste kennismaking!