Actief en dynamisch zitten met LÖFFLER bureaustoelen

In 1992 richtte Werner Löffler zijn gelijknamige Duitse bedrijf op vanuit het idee om het zitten aangenamer en gezonder te maken. Om elke gebruiker de nodige bewegingsvrijheid te bieden, ontwikkelde LÖFFLER - in samenwerking met de vakgroep voor ergonomie van de Technische Universiteit München - de ERGO TOP®-technologie. Een unieke technologie die verwerkt is in alle LÖFFLER bureaustoelen en het dynamisch zitten bewerkstelligt.

Ergonomisch zitconcept

Dankzij de pivoterende ‘ergo top’-zitting (die 360 graden aan alle kanten kan worden bewogen) bevordert een LÖFFLER kantoorstoel het actief-dynamisch zitten. Dit komt doordat het horizontale en verticale zwaartepunt van het lichaam continu in balans worden gehouden. Zo worden de rugspieren getraind en de tussenwervelschijven van voedingsstoffen voorzien. Bovendien zorgt dit unieke zitconcept ervoor dat je een actieve rechte zithouding aanneemt.

Maatwerk voor extra comfort en gezondheid

Een LÖFFLER stoel mag zich terecht profileren als een zitpartner voor mensen. Omdat elke gebruiker andere eisen en behoeften heeft, biedt LÖFFLER gezonde zitoplossingen op maat aan, al dan niet voor specifieke beroepsgerelateerde problemen. Elk stoelmodel is individueel aanpasbaar aan speciale taken of voor mensen met een specifieke klacht of lichamelijke beperking.

Het startpunt van deze Duitse fabrikant van kantoorstoelen is het stimuleren van de relatie tussen gezond zitten en het voorkomen van rugklachten. Toch biedt hun ergonomische zitconcept ook curatieve oplossingen aan. Enkele voorbeelden:

  • Coccyx-zitting voor stuitbeenontlasting waarbij de uitsparing in de zitting de druk op het staartbeen verlaagt.
  • Kyfose-rugleuning voor mensen met een bolle rug. De drukontlasting van de wervelkolom zorgt voor herwonnen zitplezier.
  • Arthrodese-zitting voor mensen met een beperkte mobiliteit in heup en knie. De voorste zitvlakhelften van de zitting zijn traploos en onafhankelijk van elkaar kantelbaar en vergrendelbaar.

Benieuwd naar de ergonomische kantoorstoelen van LÖFFLER? Ontdek de Lezgo Orange Air en vraag een gratis proefstoel aan.

Löffler Lezgo Orange 19
Löffler Lezgo Orange Air
Löffler Lezgo Orange 73
Dynamisch zitten Löffler
Logo-Loffler

Op de juiste manier dynamisch zitten met LÖFFLER

LÖFFLER maakt het mogelijk om gezond, klachtenvrij en bewegend te zitten. Maar dat volstaat natuurlijk niet om ergonomisch goed te zitten en te werken. Als officiële verdeler leren wij elke stoelgebruiker ook het juiste zitgedrag aan. Van het correct instellen van de stoelfuncties tot het bewust actief rechtop zitten én het regelmatig onderbreken van de zittijd. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over het LÖFFLER zitconcept of download gratis een van de brochures.