Lage rugpijn verhelpen met de juiste bureaustoel

Langdurig stilzitten in dezelfde houding is niet bevorderlijk voor het lichaam en bijgevolg niet voor de concentratie en productiviteit van een beeldschermwerker. Een verkeerde houding geeft – op lange termijn – meestal pijn in de onderrug. Deze lage rugpijn verhelpen is nochtans relatief eenvoudig, mits een juiste ergonomische aandacht. 

Stimuleren tot meer bewegen

Het komt er in eerste instantie op aan om het zittend patroon op de werkplek te doorbreken. Dat kan door de juiste middelen te gebruiken die aanzetten tot meer bewegen. Zoals het zitmeubilair van Aeris. Dankzij hun unieke bewegingstechnologie zit je altijd met een rechte rug, in de meest natuurlijke houding en bouw je meer spieren en een sterke wervelkolom op. Of breng meer beweging in je dag met een zit-sta bureau van Wilkhahn of Sedus.

Een goede ergonomische bureaustoel

Een goede ergonomische bureaustoel is hoe dan ook onmisbaar voor een stabiele en natuurlijke zithouding. Waaraan moet zo’n stoel voldoen?

  • aanpasbaar aan de individuele gebruiker,
  • een verstelbare rugleuning (in hoogte en diepte) die de natuurlijke vorm van de rug optimaal ondersteunt,
  • een kantelbare rugleuning én zitting, waarbij ook de zithoogte verstelbaar is.

Deze kenmerken zorgen ervoor dat specifieke rugproblemen niet (of in mindere mate) zullen opduiken. Wil je graag wat extra comfort? Dan zijn een degelijke zitvulling en aanpasbare armleuningen goed meegenomen.

Een absolute aanrader voor wie een gevoelige rug heeft of last heeft van rugklachten, is de Therapod X beeldschermstoel. En voor wie nood heeft aan een 24-uurs stoel, bieden wij ook de beste oplossing.

Lage rugpijn verhelpen met de juiste werkplekinstellingen

Lage rugpijn verhelpen op een duurzame manier? Bij Ergo-Lab laten we je graag kennismaken met de verschillende ergonomische zitoplossingen voor jouw specifieke situatie. Of dat nu thuis, op kantoor of op een wisselwerkplek is.

Naast het kiezen en instellen van de juiste bureaustoel die perfect bij je past, zorgen wij voor een totaalaanpak waarbij onze aandacht uitgaat naar alle ergonomische instellingen zodat jij op een gezonde manier kan werken: van tips over een goede werkhouding tot het gebruik van de juiste ergonomische accessoires.