Aandacht voor de menselijke kracht in jouw bedrijf

Technologie en digitalisering vallen niet meer weg te denken uit ons leven. De digitale transformatie - zowel privé als professioneel - op gepaste wijze aanpakken is een grote uitdaging. We willen namelijk allemaal succesvol zijn en blijven. Enerzijds is het bevorderen van het welzijn op het werk een belangrijke stap naar succesvol ondernemerschap. Anderzijds ligt dit in onze aandacht voor de menselijke kracht.

Ondernemen door nieuwsgierigheid

In het digitale tijdperk waarin we leven is de mens heel belangrijk. Het komt erop aan om ons te concentreren op wat wij kunnen en een computer niet kan. Elk individu bezit unieke kwaliteiten die ons een competitief voordeel geven ten opzichte van onze digitale tegenhanger. We moeten dus nieuwsgierig blijven en voldoende aandacht besteden aan onze menselijke kracht. Hierin spelen 4 eigenschappen een grote rol:

  1. De kracht van ons brein

Bij elke nieuwe uitdaging is de mens in staat om onbekende wegen te betreden en zich aan te passen. Dat is het wonderlijke aan ons brein. Een toporgaan dat als het ware herprogrammeerbaar is door kleine stappen te zetten.

  1. De kracht van onze mindset

Om te overleven in een digitale wereld is het van belang om positief om te gaan met veranderingen.

De mens heeft dan ook voldoende wils- en veerkracht om weerstand te bieden en vooruitgang te boeken.

  1. De kracht van onze verbeelding

We bezitten het ongelooflijke vermogen om abstract én creatief te denken. Onze verbeelding zal des te meer bepalend zijn voor het aanscherpen van onze creativiteit. En zoals Albert Einstein ooit zei:

“Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.”

  1. De kracht van onze samenwerking

Tot slot ligt bij elk van ons een grote verantwoordelijkheid om te voorkomen dat computers ons zullen instrueren. Door elkaar vertrouwen te geven en authentieke relaties op te bouwen, kunnen we zorgen voor een klimaat in balans.

Menselijke_kracht
MarcTimmermans

Investeer in de menselijke kracht van jouw bedrijf

Wil je jouw werknemers extra ondersteunen in het vinden en versterken van hun eigen capaciteit? Dan helpen we jouw bedrijf met de Ergo-Lab Academy graag op weg met concrete workshops en trainingen. In deze sessies gaan we dieper in op de unieke kwaliteiten die we als mens bezitten op het vlak van denken, mentaliteit, verbeelding en creatieve samenwerking.