Een ergonomische werkplek inrichten

Wil je de fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers bevorderen? Dan doe je er goed aan om hen een ergonomische werkplek aan te bieden. Eentje met aandacht voor voldoende flexibiliteit en beweging.

Rechtstaand werken

Tijdens de werkuren regelmatig rechtstaan heeft heel wat (gezondheids)voordelen. Je versterkt bijvoorbeeld op een spontane manier je rugspieren en hebt hierdoor minder kans op rugklachten. In het ideale scenario wissel je voldoende af tussen zitten en rechtstaan. Op kantoor maar ook thuis moet er dus ruimte zijn om van zit- naar stapositie te wisselen en omgekeerd. 

Zitoplossingen ergonomische werkplek

Kantoorinrichting en -meubilair

Een kwalitatieve en gezonde werkplek begint bij een goede kantoorinrichting en het juiste kantoormeubilair. Zo is ‘office sharing’ al enkele jaren in opmars. Dit houdt in dat wie eerst aanwezig is, de eerste keuze heeft. Dergelijke kantoorinrichtingen zijn vaak voorzien van ‘stawerkplekken’ om het zitten met grote regelmaat te onderbreken.

Maar om ergonomisch en gezond te werken is de juiste bureaustoel onmisbaar. Een goede ergonomische bureaustoel zet aan tot bewegend en actief zitten. Als ergonomisch specialist bieden wij verschillende innovatieve zitoplossingen aan.

Ergonomische accessoires

Daarnaast zijn ergonomische accessoires een must voor elke beeldschermwerker. Én een must voor elke ergonomische werkplek. Hulpmiddelen zoals een muis of laptopstandaard die helpen om gezond en comfortabel te werken.

Vergeet het licht niet

Tot slot zijn er nog heel veel andere factoren (zoals kleurgebruik, indeling van de ruimte, geluid, …) die voor een aangename werkomgeving zorgen. Een cruciale factor is echter de invloed van licht tijdens het werken. Aandacht voor een goede kantoorverlichting mag dus niet ontbreken, want gezond werken en licht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Samen een ergonomische werkplek creëren?

Ben je op zoek naar een ervaren partner voor het inrichten van een ergonomisch verantwoord ingerichte werkplek die het verschil maakt voor jouw medewerkers? Laat het ons weten en wij bekijken met plezier hoe Ergo-Lab je hierin kan bijstaan.