Hybride werken is de toekomst

Hybride werken won de afgelopen jaren aan populariteit. Hiermee willen bedrijven de flexibiliteit van en de samenwerking tussen hun medewerkers bevorderen. In een hybride werkomgeving staat de werknemer centraal en bijgevolg zijn specifieke taken en behoeften.

Meer dan ‘op kantoor en thuis’

Deels op kantoor en deels thuis werken. Die definitie wordt vaak gegeven als het gaat over hybride werken. Maar toch is het nog iets meer dan dat! Deze manier van werken bevordert de zelfstandigheid en mobiliteit van de werknemer. Zo kan hij ervoor kiezen om te werken wanneer het hem past op een werkplek naar keuze. En dat kan zowel binnen of buiten zijn als op kantoor, thuis, bij een klant of zelfs onderweg.

Uiteraard is het vooral  een kwestie van goed overleg en wederzijds vertrouwen tussen de werknemer en werkgever. Daarnaast speel IT een cruciale rol in dit alles. Denk bijvoorbeeld aan de juiste digitale tools en applicaties om actieve samenwerking en informatie-uitwisseling tot stand te brengen.

flexibele werkplek

Activity & needs based working

De meeste jobs zijn veel gevarieerder dan vroeger. Doorgaans hebben kenniswerkers minstens tien verschillende taken per dag. En al deze taken verschillen in aard en intensiteit, gaande van rustig brainstormen tot het uitwerken van een campagne. 

Daarom is het zo belangrijk om voor elke taak, activiteit en persoonlijke behoefte de juiste werkomgeving te creëren. Kortom, een flexibele werkplek aanbieden!

De grote troef van hybride werken?

In veel bedrijven is hybride werken niet meer weg te denken. Een van de vele voordelen aan deze vorm van werken is dat elke medewerker zijn werk naar eigen voorkeur en op de meest productieve manier kan indelen. Een hybride werkplek zorgt er bovendien voor dat je werknemers gelukkig(er) zijn. Én het is een grote troef in het aantrekken en behouden van talent.

Tijd om in actie te schieten en jouw bedrijf om te vormen tot een hybride werkomgeving waar iedere werknemer zich goed voelt. Contacteer ons gerust voor vrijblijvend advies!