Het belang van een goede kantoorverlichting

Waarom is licht zo belangrijk om gezond te werken? Is investeren in beter licht op kantoor gelijk aan een hogere productiviteit? En wat is de ideale lichtsterkte? Een antwoord op deze vragen vind je in onze blog over gezond werken. Meer over het belang van een goede kantoorverlichting lees je in deze blog, en in het bijzonder hoe je die tot stand brengt.

Individueel aanpasbaar

Iedereen is anders en elke kantoormedewerker heeft andere behoeftes. Dit hangt zowel samen met het type van taken als met de leeftijd of ander persoonlijke factoren. Zo hebben oudere werknemers meer licht nodig dan jongere werknemers om goed te kunnen werken. Dit brengt ons meteen op het eerste en meest belangrijkste aandachtspunt: zorg voor individueel aanpasbare verlichting.

Zo kan je met ledlampen de passende lichtkleur en -sterkte instellen naargelang de behoefte van de werknemer.

Combineer verschillende lichtbronnen

In het ideale kantoor kom je tegemoet aan deze individuele noden door zowel directe als indirecte verlichting met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan de algemene plafondverlichting (indirect) die desgewenst verbeterd wordt door het gebruik van een vrijstaande bureaulamp (direct).

Bepaal het licht in functie van de ruimte

Als algemene regel kunnen we stellen dat koel wit licht ideaal is voor in werkruimtes. Want dit zorgt voor een hogere productiviteit. In ontvangst- of ontspanningsruimtes kan je gerust kiezen voor warm wit licht. Op die manier creëer je een huiselijkere sfeer.

Kies voor slimme ledverlichting

Ledlampen zijn niet alleen veelzijdig toepasbaar (binnen of buiten, thuis of op kantoor, …), ze zijn ook heel energiezuinig. Bovendien zijn ze vaak voorzien van sensortechnologie: bijvoorbeeld automatisch aan- of uitschakelen bij detectie van beweging of van daglicht.  

Meer weten over het belang van een goede kantoorverlichting?

Wil je meer weten over het belang van een goede kantoorverlichting binnen jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zorgen steeds voor een professionele lichtstudie zodat je zeker bent van het juiste licht op de juiste plaats.