Zo creëer je een dynamische werkomgeving

Een dynamische werkomgeving zorgt ervoor dat medewerkers meer bewegen en minder zitten, allemaal dankzij de lay-out van het kantoor. Verschillende taken gebeuren in verschillende ruimtes en mensen worden aangemoedigd om verschillende houdingen aan te nemen. Zo wisselen medewerkers spontaan van werkplek omdat de kantoorinrichting daar om vraagt. En ze wisselen zitten en staan automatisch af.

Zo bouw je aan een dynamische werkomgeving

Verschillende taken in verschillende ruimtes

In een dynamische werkomgeving is er minder frustratie over luide telefoontjes of collega’s die even bijpraten. Telefoneren, overleggen, concentratiewerk, printen, … gebeuren allemaal op een specifieke plek in het kantoor. Zo gaan medewerkers onbewust bewegen door naar de gemeenschappelijke printer te wandelen of door een zithoek op te zoeken om even met een collega te overleggen. De winst is dus dubbel: mensen bewegen meer en er zijn minder irritaties.

Verschillende ruimtes, verschillende houdingen

Zorg ervoor dat je mensen uitnodigt om verschillende houdingen aan te nemen in verschillende ruimtes. Kopiëren doe je staand, samen een koffietje drinken kan op een barkruk (half staand), overleggen kan in lounge zetels, brainstormen aan hoge tafels, concentratiewerk aan een zit-sta tafel, … Wil je nog meer dynamiek in je werkomgeving? Dan kan je zelfs een loopband of een fiets toevoegen.

Dynamische werkomgeving
Dynamische werkomgeving

Uitnodigende ruimtes

Ergonomie vraagt om slim design, maar het oog wil ook wat. Verras je medewerkers met een kantoor dat een mooi esthetisch geheel vormt. Denk aan hippe meubels, gepaste kleuren en speel met de verlichting. Het resultaat? Tevreden medewerkers die zich thuis voelen op kantoor en uitnodigende omgeving voor klanten en nieuw talent.

Doe mij een dynamische werkomgeving!

Denk je nu: dat wil ik ook? Of ben je benieuwd naar wat nog beter kan bij jou op kantoor? Onze experts komen graag bij je langs op kantoor om je werkomgeving onder de loep te nemen. Met kleine aanpassingen kan je al een wereld van verschil maken. Contacteer ons voor advies over een dynamische werkomgeving.