Het belang van microbewegingen op kantoor

Te lang in een statische houding zitten is uit den boze. Zeker op kantoor, waar dat nog veel te vaak onbewust gebeurt. Afwisseling tussen zitten en staan op het werk is de sleutel tot gezond werken. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is ergonomisch kantoormeubilair. Maar het maken van microbewegingen tijdens het zittend werken is dat ook.

Wat zijn microbewegingen?

Van het aanspannen van je buikspieren tot het strekken van je benen. Het zijn slechts enkele van de kleine oefeningen die je gedurende de werkdag kan doen. Schijnbaar banale bewegingen die een enorm gezondheidsvoordeel hebben. Want als je er voldoende aandacht voor hebt, dan voel je je fitter en heb je meer energie. Het zorgt bovendien voor een sterker lichaam.  

Investeer in goed kantoormeubilair

Aandacht voor microbewegingen tijdens het zittend werken begint dus in eerste instantie bij jezelf. Gelukkig stimuleert het juiste kantoormeubilair om een goede houding aan te nemen én om voldoende microbewegingen te doen.

Zo investeert Wilkhahn al jarenlang in de ontwikkeling van stoelen die driedimensionaal bewegen. Zowel vooruit/achteruit als boven/beneden én zijdelings. Die laatste beweging is bevorderlijk voor dat microbewegen. Maar er zijn uiteraard nog tal van andere innovatieve zitoplossingen die aanzetten tot actief zitten.

Kennis over ergonomisch werken

Naast het voorzien van een goede bureaustoel is het ook belangrijk om de juiste kennis over ergonomie te verspreiden. Als ergonomisch specialist richt Ergo-Lab zich specifiek op kennisontwikkeling en -verspreiding om een gezonde werkplek tot stand te brengen.

Via de Ergo-Lab Academy delen we onder meer tips & tricks over het bevorderen van het welzijn en de weerbaarheid bij je werknemers. Contacteer ons gerust vrijblijvend voor een eerste kennismaking.