Controlekamer-stoelen: welke kies je het best?

Controlekamer-stoelen zijn speciaal ontworpen voor werkplekken waar dag en nacht gewerkt wordt. Ze vallen ook onder de noemer van 24-uurs stoel. Deze ergonomische bureaustoelen bieden een comfortabele zitervaring gedurende lange werkuren. En dat voor alle verschillende gebruikers.

De criteria voor het kiezen van controlekamer-stoelen?

Bij de keuze van een controlekamer-stoel hou je best rekening met de volgende criteria:

  • Maakt het uitvoeren van verschillende soorten activiteiten in de controlekamer mogelijk.
  • Makkelijk verstelbaar en geschikt voor verschillende mensen met elk hun eigen lichaamsbouw.
  • Een duurzame uitvoering met onder meer een stevige constructie en een slijtvaste bekleding.

Een goede controlekamer-stoel is dus bestand tegen een hoge belasting en wisselende zithoudingen. Daarnaast moet de stoel makkelijk en snel instelbaar zijn. Op die manier garanderen controlekamer-stoelen een juiste zitpositie en een optimaal comfort voor elke gebruiker. Dit verhoogt de concentratie, de alertheid en het werkplezier.

De beste 24-uurs stoel: Svenstol® S5

Als 24/7 specialist verdelen wij de Svenstol® 24-uurs stoelen. Zonder twijfel de beste controlekamer-stoelen die er zijn. Deze comfortabele en ergonomisch ontworpen draaistoelen hebben:

  • Een activePlus-mechanisme dat een actieve zithouding mogelijk maak. In geen enkele andere stoel kan je zo goed bewegen én ontspannen achterover leunen (44 graden kantelhoek). Zo blijf je langer geconcentreerd.
  • ComfortPlus-kussens die het lichaamsgewicht optimaal verdelen en voor een perfect zitgevoel zorgen. Ze combineren het comfort van een autostoel met de bewegingsvrijheid van een bureaustoel. Het zitkussen is bovendien eenvoudig vervangbaar.

Maar de Svenstol® S5 heeft nog meer kenmerken en voordelen:

  • Een Comfort hoofdsteun, verstelbaar naar wens (hoogte, diepte, …) om het hoofd in elke zitpositie te steunen. Zo worden nek en schouders maximaal ontlast.
  • Een verstelbare armleuning, ontworpen voor jarenlang intensief gebruik.
  • Een 6-tenig voetkruis dat voor een grote kantelveiligheid zorgt, bij elke beweging of zitpositie.
  • Een robuuste constructie met stalen frame. Dit maakt van de Svenstol® S5 een duurzame stoel, zelfs bij zeer hoge belasting.
  • Diverse soorten bekleding (stof, halfleder of leder) die zowel hoogwaardig als slijtvast zijn.

Vraag een proefstoel aan voor jouw controlekamer

De Svenstol® controlekamer-stoelen zijn dankzij hun unieke combinatie van ontwerp, comfort en prestaties uitermate geschikt voor de eisen van beeldschermwerkplekken in controlekamers. Ze bevorderen de concentratie en voorkomen oververmoeidheid. Heb je interesse maar wil je eerst zelf het ultieme zitcomfort van de Svenstol® S5 ervaren? Vraag gerust een gratis proefstoel aan!