Een duurzame stoel? De Hemp stoel van Vepa Drentea

Een stoel die volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar is? Ja, dat kan! De Vepa Drentea Hemp stoel heeft een kuip gemaakt van uniek biomateriaal. En dat materiaal kan ook nog eens eindeloos opnieuw gebruikt worden. Een unieke, duurzame stoel voor op kantoor of voor thuis.

De duurzame stoel van Vepa Drentea: 100 % plantaardig

De zitting van de Hemp stoel van Vepa Drentea bestaat uit 100 % plantaardige materialen: hennep en plantaardig hars. Hennepvezels vormen de belangrijkste grondstof voor de zitkuip van de stoel. Hennep is een duurzame grondstof die groeit zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen en nauwelijks water nodig heeft. Bovendien wordt het in Nederland verbouwd. Niet ver van waar de stoelen ook geproduceerd worden. Hennep is supersterk en neemt CO2 op. Omdat de productie van de stoel daardoor meer CO2 opneemt dan uitstoot, is dit een duurzame stoel met een negatieve CO2-voetafdruk.

Duurzame stoel | Hemp van Vepa Drentea

Eindeloos herbruikbaar

Is de stoel aan vervanging toe? De stoelen zijn volledig afbreekbaar in de natuur. Maar eigenlijk is er nog een betere oplossing. Stuur je de stoel terug  naar Vepa Drentea, dan gaat de zitting door de shredder en wordt er een nieuwe stoel van gemaakt. Zonder toevoeging van chemicaliën of andere stoffen.

Niet alleen duurzaam, ook mooi en praktisch

De Vepa Drentea stoel is geschikt voor op kantoor, maar ook thuis, in de klas, in een wachtkamer, op restaurant, … misstaat de stoel niet. Vepa Drentea bedacht de stoel niet alleen met veel aandacht voor duurzaamheid, maar ook met oog voor design, comfort en betaalbaarheid. De Hemp Fine is een klassieke stoel en de Hemp High is een barkruk.

Zie jij zo’n duurzame stoel van Vepa Drentea helemaal zitten? Ergo-Lab adviseert je graag over alle mogelijke manieren om je kantoor duurzaam in te richten. Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.