Het belang van ergonomie op kantoor

Met de Ergo-Lab Academy geven wij kleine tot grote bedrijven, organisaties, … enerzijds het vertrouwen om de technologische en digitale veranderingen op een positieve manier te integreren. Anderzijds helpen wij hen om de fysieke en mentale gezondheid van hun medewerkers te bevorderen. En daarbij is een goede ergonomie op kantoor van cruciaal belang.

Het nieuwe werken = gezond werken

De manier waarop we werken is nog nooit zo snel veranderd sinds de coronapandemie. Denk maar aan de gigantische toename van thuiswerken en het invoeren van flexibele werktijden. Bedrijven zijn zich – mede door deze pandemie – steeds bewuster van hun verantwoordelijkheid om in een kwalitatieve en gezonde kantoorwerplek te voorzien.

Doorbreek het zittend patroon

Hoe je dit als bedrijf kan realiseren, is heel divers. Een van de belangrijkste aspecten is om het zittend patroon te doorbreken. En dat bereik je heel eenvoudig door te investeren in ergonomisch kantoormeubilair. De mens is namelijk niet gemaakt om uren na elkaar te zitten. Integendeel, dit is zelfs nadelig voor onze algemene gezondheid en concentratie.

Hoog tijd dus om onze dagelijkse routine en ons gedrag aan de hand van ‘kleine stappen’ te herprogrammeren. Creëer op kantoor de ruimte en de mogelijkheden om regelmatig van zit- naar stahouding te switchen.

En zorg er bovenal voor dat het zitten of staan op een correcte manier gebeurt: door het beschikbaar stellen van ergonomisch meubilair.

De voordelen van een wisselende lichaamshouding en dagelijkse lichaamsbeweging op kantoor?

  • fijnere werkomgeving met een leuke werkdynamiek
  • hoger werkgeluk, extra motivatie en binding én betere prestaties
  • lagere kans op hart- en vaataandoeningen en op diabetes type 2
  • verlenging van de levensduur

De evolutie van ergonomie op kantoor

Ergonomie op kantoor is een levend iets en wijzigt voortdurend. Zo werden de afgelopen twee jaar de ‘standalonedesks’ ingeruild voor de ‘wisselwerkplekken’. Dit is een soort van ‘office sharing’ waarbij het principe geldt: ‘wie eerst binnenkomt, heeft als eerste plaats’. De overige werknemers werken dan van thuis uit of zelfs onderweg. Deze kantoorinrichting wordt vaak gekoppeld aan ‘stawerkplekken’ om het zitten met grote regelmaat te onderbreken.

Stoel_ergo
Ergo-Lab_RGB_NEG

Investeer nu in een kwalitatieve werkplek

Kan jouw bedrijf of kantoor een ergonomische make-over gebruiken? Maak dan zeker kennis met de verschillende merken die in de Ergo-Lab-portefeuille zitten. Deze merken zijn zorgvuldig uitgekozen omwille van hun kwalitatief hoogstaande oplossingen, zowel op het vlak van ergonomisch kantoormeubilair als op het vlak van digitale continuïteit. Klik onderstaande logo’s aan en ontdek meer over een merk.