Controlekamer van de toekomst

Een controlekamer die klaar is voor de toekomst

Voor een klant in de voedingsindustrie bouwden we een controlekamer die ook de komende jaren relevant blijft. Met oog voor de snelle evolutie van artificiële intelligentie bijvoorbeeld en klaar voor nog meer automatisatie.

Een gloednieuwe controlekamer: zo begon het

De klant leerde ons kennen nadat hij één van onze realisaties in actie zag. Om een beeld te krijgen van wie we zijn en wat we doen, gingen ze met ons in gesprek. We lieten de organisatie kennismaken met onze totaalaanpak die bedrijven volledig ontzorgt bij het realiseren van de ideale controlekamer. Mét oog voor timing en budget.

Samen plannen maken

De uitdaging was om een verouderde controlekamer met slechte verlichting, veel lawaai en weinig aandacht voor ergonomie volledig aan te pakken. We beginnen daarvoor altijd met een leeg blad en houden rekening met alle facetten: van de organisatie van de ruimte tot de integratie van de nodige apparatuur in kastwanden op maat bijvoorbeeld.

Aan de slag

Van zodra de plannen concreet waren, verhuisde de controlekamer van het bedrijf tijdelijk naar een container. We stripten de ruimte en vernieuwden alles. We werkten daarvoor samen met Veldeman uit Dendermonde. Zij zorgden voor het nodige schilderwerk, binnenschrijnwerk op maat en de aankleding van de ruimte.

Het resultaat: een futureproof controlekamer

Daarnaast zorgde Ergo-Lab uiteraard voor alles wat nodig is om efficiënt en comfortabel te kunnen werken. Op een plek waar niks fout mag gaan, is het immers van groot belang dat mensen met focus kunnen werken. We zijn trots om te kunnen zeggen dat de medewerkers in de controlekamer vandaag met meer tevredenheid en plezier aan het werk zijn.

Je controlekamer een update geven?

Wil jij ook een controlekamer die 100% futureproof is? We laten je graag zien wat er vandaag allemaal mogelijk is. Contacteer ons gerust. We kijken er naar uit om samen met jou te werken aan een oplossing op maat.

Een voorstel op maat ontvangen?