Hoe ziet de ergonomische werkplek van een controlekameroperator eruit?

De kwaliteit van het werk en het welbevinden van een controlekameroperator valt of staat met de inrichting van de controlekamer. Alles moet zo geplaatst zijn, dat de operator volledig overzicht heeft en kan handelen indien nodig. De ideale ergonomische werkplek van een controlekameroperator helpt bij procesoptimalisatie, efficiënte werkprocessen, continuïteit en verbeterde veiligheid. De juiste oplossingen zijn in een controlekamer dan ook van cruciaal belang.

De optimale ergonomische werkplek voor een controlekameroperator

Een operator in een controlekamer moet alles snel bij de hand hebben, overzicht kunnen houden en gefocust blijven. Vaak een hele dag lang. Daarom is het belangrijk dat de hele controlekamer in dienst staat van de operator. Met monitoren op de juiste hoogte, een in hoogte verstelbare werktafel, een ergonomische bureaustoel voor 24-uurs gebruik, de juiste verlichting, …

Werkplekken op maat van verschillende operatoren

Het belangrijkste voor een ergonomische werkplek van een controlekameroperator? Dat ze voldoende ruimte biedt én dat alles makkelijk te verstellen is. Want elke shift zit er weer iemand anders. En wanneer het lastig is om de werktafel en de bureaustoel te verstellen, wordt het niet gedaan. En dan is ergonomie ver te zoeken.

Volledige focus

Een controlekameroperator moet zich voortdurend kunnen focussen, want hij houdt belangrijke processen in de gaten. Wanneer het erop aankomt, moet hij direct in actie kunnen schieten. Daarom is het belangrijk dat hij alles heeft wat nodig is om gefocust te werken. Genoeg plaats voor alle monitoren, een goed zicht op de rest van de ruimte, de juiste aansluitingen in het werkblad, … Ook verlichting en geluid spelen een belangrijke rol. Ergo-Lab houdt bij het optimaliseren van een ergonomische werkplek voor een controlekameroperator rekening met alle factoren.

Controlekamer van de toekomst

Laat je een nieuwe controlekamer bouwen, dan wil je natuurlijk dat die een tijdje stand houdt. Ergo-Lab kijkt niet alleen naar wat je nu nodig hebt, maar houdt ook zoveel mogelijk rekening met mogelijke veranderingen in de toekomst. Denk je aan uitbreidingen, nieuwe technologische ontwikkelingen of extra automatisering in de toekomst? Dan houden we daar rekening mee. Zo werken we aan de ergonomische werkplek voor een controlekameroperator die futureproof is.

Tijd om te bouwen aan de ideale ergonomische werkplek van een controlekameroperator?

Een controlekamer die klaar is voor de toekomst. En waar je operators optimaal kunnen werken? Alles begint bij een goed gesprek. We luisteren graag naar jouw noden en vertellen je over de mogelijkheden.

Contacteer ons >