Wie is Ergo-Lab

Over Missie:

De mens in niet gemaakt om iedere dag urenlang stil te zitten. Wij hebben beweging, ondersteuning en variatie nodig om goed te kunnen werken en gezond te leven.

Onze werk- en zitoplossingen dragen bij aan het welzijn en de vitaliteit van mensen, bedrijven en organisaties. Elk half uur even weg van je stoel dat is echt gezond. Regelmatig eens rechtstaan versnelt niet alleen je vetverbranding, maar beschermt je lichaam ook tegen hart- en vaatziekten, diabetes en rugpijn.

Onze oplossingen dragen aantoonbaar bij aan de mentale en fysieke fitheid van kenniswerkers. We geloven in een preventieve brede aanpak. Door te focussen op mens & werk creëer je blijvende duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en welzijn voor zowel werknemer als werkgever. Door de inzet van onze praktische en schaalbare oplossingen en producten stellen we organisaties in de gelegenheid om te komen tot duurzame topprestaties.

Over Visie:

Ergo-lab zal enkel producten aanbieden met hoge kwaliteitseisen, van materialen tot ergonomie en design.

  • Onze producten moeten voldoen aan de belangrijkste normen en standaarden.
  • De verwachtingen van de gebruiker moeten helemaal ingevuld zijn.
  • Ergo-lab biedt 10-jaar garantie op onderdelen die noodzakelijk zijn voor originele functionaliteit.

Ergo-lab zal zich steeds focussen op de functie voor de gebruiker. Balans tussen ergonomie en esthetiek, elegantie en eenvoud, holistisch en duurzaam zijn de parameters die wij hanteren.

Ergo-lab zal medewerkers die lang stilzitten motiveren om regelmatig te onderbreken door even recht te staan of rond te stappen. Mensen die regelmatig bewegen ondervinden niet alleen een positieve impact op hun fysieke gezondheid, ze hebben meer energie en concentratievermogen en en zijn indirect productiever. Minder ziekteverzuim, een goede werksfeer en een positief imago zijn de bonus voor de onderneming.Referentie bewegingsdriekhoek. (academy algemeen)

Wij zijn fan van: Markant-Aeris-Sedus-Score-Rohde&Grahl-Enea-BakkerenElkhuizen-KABseating.

Over Strategie:

Door de technologische revolutie zullen wij anders gaan werken. De werkplek van morgen zal voldoen aan de veranderende en veelzijdige wereld, waarin grenzen en beperkingen vervagen. Ergo-lab schetst hier een greep uit de vele veranderingen die bedrijven zullen ervaren en de nodige aanpassingen zullen uitvoeren. De strategie van ergo-lab is afgestemd naar de vele opportuniteiten op korte en langere termijn:

  • Voor het eerst zullen 4 generaties collegiaal en internationaal projecten realiseren en met elkaar permanent communiceren.
  • Een inrichting zal genderauthenticiteit helemaal ondersteunen alsook de verschillende afmetingen van de gebruikers.. niemand is gelijk.
  • Een mindful werkomgeving zal ons brein gunstig, creatief en positief beïnvloeden en diverse vormen van overleg ondersteunen.
  • Werkplekken op maat van de mens in digitale technologische tijdperken.
  • Kantoor en plaatst onafhankelijk werken zal het traditioneel kantoor wegduwen en er zal ook ruimte moeten zijn voor informeel overleg, ontspanning en opleidingen.
  • Kantoorinrichting van morgen zal het internationaal denken en acteren van bedrijven moeten ondersteunen en er moet steeds ruimte zijn voor opleiding van alle medewerkers.
  • Vloeibare werkplekken, popup werkplekken en thuiswerkplekken zullen in succesvolle bedrijven geïntegreerd moeten worden.